Skovbegravelse

Tidligere blev afdøde traditionelt begravet på en kirkegård. Der er i dag forskellige muligheder, når det handler om sidste hvilested, et af dem er en skovbegravelse.

Skovbegravelse har været en mulighed i Danmark siden 2008, og efterspørgslen stiger.

Bliv stedt til hvile i smukke, naturskønne omgivelser

Da skovbegravelsespladser som nævnt er et nyere fænomen, etableres der stadig nye skovkirkegårde.

I Næstved har vi Borgnakke Skov, en dejlig lys bøgeskov der, grundet den charmerende beliggenhed ud til Karrebæk Fjord, er populær i lokalområdet. Skovgravpladsen er sammenlagt på ca. 3,9 hektar (39.000 m²).

Borgnakke Skov er også stedet, hvor du finder den kendte Margrethehøj fra middelalderen, hvorfra indsejlingen til Karrebæk Fjord kunne overvåges. I den nordlige del af Borgnakke Skov ligger gæsterehøjene (gravhøje). Området er altså rigt på historie.

I efteråret 2020 blev Næstved Kommunes ansøgning vedrørende etablering og drift af en skovbegravelsesplads i Borgnakke Skov under Saltø Gods godkendt. Derfor er det i dag muligt at få urnenedsat sine kære i Borgnakke Skov, ligesom man kan reservere et gravsted, hvis man har et særligt sted, man ønsker at blive stødt til hvile.

Hvordan tilkendegiver jeg ønske om skovbegravelse?

Vil du begraves på en skovbegravelsesplads, kan du notere dette i dokumentet Min Sidste Vilje, som du kan downloade.

Når du har udfyldt dokumentet, opbevarer vi gerne genparten, hvis du ønsker det. Hvis du vil have hjælp eller gode råd, er du velkommen til at kontakte os.

Har du inden din død udtrykt ønske om at blive begravet i skoven, men ikke har fået det nedfældet, kan dine pårørende vælge en skovbegravelsesplads på vegne af dig. Skovkirkegården svarer til en traditionel kirkegård og Kirkeministeriet skal derfor ikke informeres.

Kan jeg reservere en plads på skovkirkegården?

Når du har nedskrevet dit ønske, kan du reservere plads på en skovbegravelsesplads. Det er en god idé at tage din familie med ud og vise dem det sted, du har valgt.

Vil du vide mere om skovbegravelse

Står vi gerne til rådighed. Ring til os på 55 72 08 14 for enten telefonisk samtale eller booking af tid til møde.

Vi er altid tæt på dig

Farimagsvej 32, 4700 Næstved, Telefon 55 72 08 14
Københavnsvej 5, 4760 Vordingborg, Telefon 55 34 50 10

Du kan kontakte os hele døgnet