Skip to main content

Vi gør det svære lidt lettere

Ring til os — vi er klar til at hjælpe dig døgnet rundt

Begravelse og Bisættelse

Hvad er en begravelse?

Kender du forskellen på begravelse og bisættelse, ellers kan du blive klogere her.
En begravelse er en ceremoni, hvor kisten efter højtideligheden nedsættes i jorden. Ceremonien foregår fra kirken, med tilstedeværelse af en præst. Selve ceremonien afsluttes ved gravstedet, det er også her præsten udfører jordpåkastelsen og velsignelsen, når kisten er sænket i jorden.

Hvis afdøde ikke var medlem af den danske folkekirke, men havde udtrykt ønske om at blive begravet på kirkegården, kan selve ceremonien foregå fra et kapel uden en præst.

Hvad er en bisættelse?

Efter en bisættelse bæres kisten ud til den ventende rustvogn og fragtes til krematoriet. Efter kremering udleveres urne med asken til de pårørende. De kan enten vælge at få nedsat urnen i jorden på kirkegården, på en skovkirkegård, i nogle tilfælde på privat grund eller at sprede asken over havet– såfremt der foreligger et skriftligt ønske om dette fra afdøde. Vi gennemgår de forskellige muligheder med dig. Og vi hjælper naturligvis med at skitsere gældende regler og muligheder ved begravelse og bisættelse.​​

​Skal urnen nedsættes på en kirkegård, er der forskellige typer gravsteder at vælge mellem. Hvis I kender afdødes ønsker, er dette udgangspunkt for valget, hvis ikke rådgiver vi jer grundigt.

Bisættelse fra kapel

Var afdøde medlem af Folkekirken og højtideligheden ønsket afholdt i kirken, vil jordpåkastelsen foregå i kirken, inden kisten bæres ud og fragtes til krematoriet.

Var afdøde derimod ikke medlem af Folkekirken, kan højtideligheden foregå i et kapel. Her foregår ceremonien uden jordpåkastelse, og det er typisk en eller flere pårørende, der holder tale over kisten.

En værdig og smuk afsked

Uanset hvilken afsked med livet afdøde, eller de efterladte, har forestillet sig, kan vi hjælpe. Vi har stor viden om begravelse og besættelse. Vi støtter i den svære tid og lover jer en begravelse og bisættelse, der lever op til ønskerne.

Kontakt os

Vi sidder klar hele døgnet på 55 72 08 14.
Du kan se vores bedemænd her